Se sujuva autohuolto Oulussa

Kun tarvitset korjauspalveluita tai autohuoltoa, Oulun Koivikko Oy palvelee! Olemme täyden palvelun Autoasi-huoltokorjaamo Limingantullissa. Pienimuotoiset fiksaukset onnistuvat näppärältä autoilijalta ehkä itsekin, mutta kaikissa vähänkään vaativimmissa töissä suosittelemme aina käyntiä korjaamolla. Näin ei isompaa vahinkoa pääse syntymään ja autosi takuukin säilyy, jos sitä vielä on voimassa. Auton huolto- ja korjauspalveluiden ohella meillä on myös katsastuspalvelu. Tervetuloa!

Auton korjaus- ja huoltopalvelut ammattilaisilta

Ohessa muutamia esimerkkejä palveluistamme. Muista, että meille voit tulla minkä tahansa autopulman kanssa. Ammattitaitoisen ja kokeneen henkilökuntamme ansiosta pystymme hoitamaan kaikenlaiset autohuolto- ja korjaustyöt. Eikä arjen vaikeutta ilman autoa tarvitse murehtia; saat aina käyttöösi sijaisauton huollon ja korjauksen ajaksi.

Se sujuva autohuolto Oulussa
Auton korjaus- ja huoltopalvelut ammattilaisilta

Teemme henkilö- ja pakettiautojen määräaikaishuollot autovalmistajien ohjeen mukaan kaikkiin merkkeihin. Säännöllinen autohuolto on olennaista turvataksesi autosi parhaan suorituskyvyn, turvallisuuden ja luotettavuuden. Se voi myös lisätä autosi jälleenmyyntiarvoa. Hyvin huollettu ja hoidettu auto kestää pitempään ja on luotettavampi sekä taloudellisempi käytössä. Määräaikaishuoltojen lisäksi autosi tarvitsee normaalia huolenpitoa, esim. nesteiden tarkistusta sekä yleiskunnon tarkkailua. Autovalmistajan mukaisen huolto-ohjelman noudattaminen antaa sinun nauttia turvallisesta ajosta sekä takaa mielenrauhan.

 

Hiukkassuodattimen (DPF) tukkeutuessa, sen vaihto ei ole ainoa käytettävissä oleva vaihtoehto. Suodatin voidaan irrottaa autosta ja puhdistaa  Carbon Clean DCS 20 laitteella. Puhdistustulos on erinomainen ja kustannus jää vain murto-osaan suodattimen uusimisesta.

Päästöjenvalvontajärjestelmässä oleva regenerointitoiminto, jonka tarkoituksena on polttaa suodattimeen kertyneet hiukkaset ei useinkaan pääse käynnistymään johtuen liian lyhyistä ajomatkoista, liian matalasta pyörintänopeudesta sekä liian alhaisista lämpötiloista.

Vaikka regenerointi toimisikin ajon aikana tai se pakotettaisiin päälle diagnostiikan kautta, se ei kuitenkaan puhdista suodatinta täysin. Regenerointi ainoastaan polttaa osan nokipartikkeleista pois mutta suodattimeen kertyy silti tuhkaa, joka ei pääse poistumaan suodattimesta ja suodatin ajan myötä menettää virtauskapasiteettiaan ja tukkeutuu.

Carbon Clean DCS pesujärjestelmällä tukkeutuneet suodattimet voidaan puhdistaa irrallaan nopeasti ja tehokkaasti vain murto-osalla suodattimen vaihdon kustannuksista.

Suoritamme pesut Euro 4, 5 ja 6 henkilöautojen lisäksi myös raskaan kaluston työkoneiden suodattimille.

Korjaamme yleisimpiä alustan vikoja esim.

  • kallistuksenvakaajan kiinnitys, pystytangot ja runkokumit
  • alatukivarret/pallonivelet
  • alatukivarsien puslat/helat
  • ”narinanivelet”
  • iskunvaimentimet ja jouset

Säädämme myös pyöränkulmat.

Vaikka auton ilmastointi on suljettu järjestelmä, vuotoja silti tapahtuu. Lisäksi kylmäainetta katoaa ehyestäkin järjestelmästä noin 15% vuodessa. Ajan myötä tämä aiheuttaa ongelmia kylmän muodostuksessa ja saattaapa järjestelmä lakata toimimasta kokonaankin. Kun teho heikkenee tai ilmastointi ei toimi, on aika täyttöhuollolle

Teemme ilmastoinnin täyttöhuoltoja autoihin, joissa on käytössä R134a-kylmäaine (autot vm 1992–2015) sekä autoihin, joissa uudempi R1234yf-kylmäaine (autot alkaen 2011–).

Jakohihna on kuminen hammastettu hihna moottoritilassa moniurahihnojen takana, eli moottorin päässä koteloituna. Sen tehtävä on pitää kampiakseli ja nokka-akseli(t) pyörimässä samaan tahtiin, eli se saa venttiilit liikkumaan oikeaan aikaan – käytännössä siis pitää moottorin käynnissä.

Jakopään vaihtamatta jättäminen ajallaan voi johtaa todella vakavaan moottorivaurioon. Älä siis odota hihnan katkeamista, vaan vaihdata se ajoissa. Noudata autovalmistajan huolto-ohjelmaa ja vaihdata jakopää ohjelman mukaan. Jakohihna olisi hyvä tarkistaa myös määräaikaishuoltojen yhteydessä.

Rumpujarrut, levyjarrut, satulat, kengät sekä jarrupalat – ammattitaitoiset asentajamme tuntevat jarrujärjestelmäsi ja osaavat tarkastaa ja vaihtaa jarruosat lähes kaikkiin autoihin. Myös autot, joissa on abs, esp, sbc tai muita toimintoja.

Jarrunesteiden vaihto on tärkeä osa auton huoltoa ja tulisi suorittaa säännöllisesti. Yleensä nesteiden vaihtoväli on 24kk–36kk. Vaihdamme jarrunesteitä lähes kaikkiin henkilö- ja pakettiautoihin – myös autoihin, joissa on sähköisiä ohjausjärjestelmiä.

Pyöränkulmien säätö eli ”nelipyöräsuuntaus” on säätö, jossa auton renkaat säädetään oikeisiin autotehtaan ilmoittamiin arvoihin. Mikäli pyöränkulmat ovat pielessä, oireita ovat mm. renkaiden epätasainen tai nopea kuluminen, ohjauksen puoltaminen, ratti voi olla vinossa ja ajotuntuma olla epävakaa.

Teemme pyöränkulmien säätöä moderneilla Corchi Blacktech XT 3D -laitteilla.

Pilkington-autolasit ammattitaidolla vaihdettuna, myös kiveniskukorjaukset. Olemme vakuutusyhtiöiden sertifioima autolasiliike. Enemmän tietoa tuulilasipalveluista löydät täältä.

Vikakoodien luku onnistuu yleisimmistä automalleista, joissa on obdII-järjestelmä. Kun ”Checkengine”-valo syttyy mittaristoon, vikakoodi on tallentunut auton vikamuistiin. Näin saadaan tieto siitä, missä järjestelmässä on vikaa ja samalla apuja siihen, mitä autosta tulisi korjata.

Tämän vikamuistin lukemiseen tarvitaan erikoistyökaluja, jotka keskustelevat auton oman tietokoneen kanssa. Käytössämme on mm. Bosch KTS- ja VCDS- sekä Hella HGS- vikakoodien lukulaitteet.

Meiltä moottoriöljyn vaihto ja suodattimen vaihto. Vaihdamme myös automaattivaihteiston öljyt huuhtelulaitteella vaihdettuna.