Se sujuva autohuolto Oulussa

Kun tarvitset korjauspalveluita tai autohuoltoa, Oulun Koivikko Oy palvelee! Olemme täyden palvelun Autoasi-huoltokorjaamo Limingantullissa. Pienimuotoiset fiksaukset onnistuvat näppärältä autoilijalta ehkä itsekin, mutta kaikissa vähänkään vaativimmissa töissä suosittelemme aina käyntiä korjaamolla. Näin ei isompaa vahinkoa pääse syntymään ja autosi takuukin säilyy, jos sitä vielä on voimassa. Auton huolto- ja korjauspalveluiden ohella meillä on myös katsastuspalvelu. Tervetuloa!

Auton korjaus- ja huoltopalvelut ammattilaisilta

Ohessa muutamia esimerkkejä palveluistamme. Muista, että meille voit tulla minkä tahansa autopulman kanssa. Ammattitaitoisen ja kokeneen henkilökuntamme ansiosta pystymme hoitamaan kaikenlaiset autohuolto- ja korjaustyöt. Eikä arjen vaikeutta ilman autoa tarvitse murehtia; saat aina käyttöösi sijaisauton huollon ja korjauksen ajaksi.

Se sujuva autohuolto Oulussa
Auton korjaus- ja huoltopalvelut ammattilaisilta

Teemme henkilö- ja pakettiautojen määräaikaishuollot autovalmistajien ohjeen mukaan kaikkiin merkkeihin. Säännöllinen autohuolto on olennaista turvataksesi autosi parhaan suorituskyvyn, turvallisuuden ja luotettavuuden. Se voi myös lisätä autosi jälleenmyyntiarvoa. Hyvin huollettu ja hoidettu auto kestää pitempään ja on luotettavampi sekä taloudellisempi käytössä. Määräaikaishuoltojen lisäksi autosi tarvitsee normaalia huolenpitoa, esim. nesteiden tarkistusta sekä yleiskunnon tarkkailua. Autovalmistajan mukaisen huolto-ohjelman noudattaminen antaa sinun nauttia turvallisesta ajosta sekä takaa mielenrauhan.

 

Hiukkassuodattimen (DPF) tukkeutuessa, sen vaihto ei ole ainoa käytettävissä oleva vaihtoehto. Suodatin voidaan irrottaa autosta ja puhdistaa  Carbon Clean DCS 20 laitteella. Puhdistustulos on erinomainen ja kustannus jää vain murto-osaan suodattimen uusimisesta.

Päästöjenvalvontajärjestelmässä oleva regenerointitoiminto, jonka tarkoituksena on polttaa suodattimeen kertyneet hiukkaset ei useinkaan pääse käynnistymään johtuen liian lyhyistä ajomatkoista, liian matalasta pyörintänopeudesta sekä liian alhaisista lämpötiloista.

Vaikka regenerointi toimisikin ajon aikana tai se pakotettaisiin päälle diagnostiikan kautta, se ei kuitenkaan puhdista suodatinta täysin. Regenerointi ainoastaan polttaa osan nokipartikkeleista pois mutta suodattimeen kertyy silti tuhkaa, joka ei pääse poistumaan suodattimesta ja suodatin ajan myötä menettää virtauskapasiteettiaan ja tukkeutuu.

Carbon Clean DCS pesujärjestelmällä tukkeutuneet suodattimet voidaan puhdistaa irrallaan nopeasti ja tehokkaasti vain murto-osalla suodattimen vaihdon kustannuksista.

Suoritamme pesut Euro 4, 5 ja 6 henkilöautojen lisäksi myös raskaan kaluston työkoneiden suodattimille.

Korjaamme yleisimpiä alustan vikoja esim.

  • kallistuksenvakaajan kiinnitys, pystytangot ja runkokumit
  • alatukivarret/pallonivelet
  • alatukivarsien puslat/helat
  • ”narinanivelet”
  • iskunvaimentimet ja jouset

Säädämme myös pyöränkulmat.

Vaikka auton ilmastointi on suljettu järjestelmä, vuotoja silti tapahtuu. Lisäksi kylmäainetta katoaa ehyestäkin järjestelmästä noin 15% vuodessa. Ajan myötä tämä aiheuttaa ongelmia kylmän muodostuksessa ja saattaapa järjestelmä lakata toimimasta kokonaankin. Kun teho heikkenee tai ilmastointi ei toimi, on aika täyttöhuollolle

Teemme ilmastoinnin täyttöhuoltoja autoihin, joissa on käytössä R134a-kylmäaine (autot vm 1992–2015) sekä autoihin, joissa uudempi R1234yf-kylmäaine (autot alkaen 2011–).

Jakohihna on kuminen hammastettu hihna moottoritilassa moniurahihnojen takana, eli moottorin päässä koteloituna. Sen tehtävä on pitää kampiakseli ja nokka-akseli(t) pyörimässä samaan tahtiin, eli se saa venttiilit liikkumaan oikeaan aikaan – käytännössä siis pitää moottorin käynnissä.

Jakopään vaihtamatta jättäminen ajallaan voi johtaa todella vakavaan moottorivaurioon. Älä siis odota hihnan katkeamista, vaan vaihdata se ajoissa. Noudata autovalmistajan huolto-ohjelmaa ja vaihdata jakopää ohjelman mukaan. Jakohihna olisi hyvä tarkistaa myös määräaikaishuoltojen yhteydessä.

Osaamista tämän päivän ja huomisen autoille

 

Me haluamme olla autotekniikan kehityksen kärjessä, joten ylläpidämme ja kasvatamme osaamistamme jatkuvasti. Meillä on palo oppia uutta ja ymmärtää sekä tämän päivän että huomisen autoja.

Kouluttaudumme säännöllisesti, joten voit luottaa, että e-Expert-korjaamona meillä on valmius korjata ja huoltaa autosi ammattitaitoisesti ja turvallisesti, oli kyseessä mikä tahansa merkki tai käyttövoima.

Loistavia uutisia! Meillä on fantastinen ratkaisu auttamaan asentajiamme metsästämään ongelmallisia melu- ja tärinä lähteitä autoissa. Pico NVH-järjestelmän (tietokone pohjainen oskilloskooppi varustettuna useilla erilaisilla mittauspäillä) avulla ajoneuvon koeajolla asentajamme voivat tallentaa kaikki tärkeät värähtely- ja melutasot. Tutkimalla tätä dataa ja vertaamalla tarvittaessa sitä aiempiin tallenteisiin voimme löytää perinteisin keinon todella hankalasti löydettävät juurisyyt. Pico NVH toolkit on todella tehokas työkalu diagnosoimaan nämä ongelmat tarkemmalla tavalla.

Rumpujarrut, levyjarrut, satulat, kengät sekä jarrupalat – ammattitaitoiset asentajamme tuntevat jarrujärjestelmäsi ja osaavat tarkastaa ja vaihtaa jarruosat lähes kaikkiin autoihin. Myös autot, joissa on abs, esp, sbc tai muita toimintoja.

Jarrunesteiden vaihto on tärkeä osa auton huoltoa ja tulisi suorittaa säännöllisesti. Yleensä nesteiden vaihtoväli on 24kk–36kk. Vaihdamme jarrunesteitä lähes kaikkiin henkilö- ja pakettiautoihin – myös autoihin, joissa on sähköisiä ohjausjärjestelmiä.

Pyöränkulmien suuntaus, jota kutsutaan myös ”nelipyöräsuuntaukseksi”, on välttämätön prosessi autosi ajo ominaisuuksien optimoimiseksi. Tämä välttämätön säätö varmistaa, että autosi renkaat on säädetty valmistajan suosittelemiin oikeisiin arvoihin. Jos pyöränkulmat ovat pielessä, se voi aiheuttaa monia ongelmia, kuten epätasaista ja nopeaa renkaiden kulumista, ohjauksen puoltamista, vinon ohjauspyörän ja epävakaan ajotuntuman. Nämä ongelmat voivat olla vaarallisia ja vaikuttavat autosi kokonais suorituskykyyn. Siksi varustauduimme modernilla Beissbarth Q.Lign laitteistolla, joka mahdollistaa tarkan pyöränkulmien säädön. Voit luottaa siihen, että autosi on hyvässä kunnossa, kun valitset meidät suorittamaan tarvittavat säädöt.

Pilkington-autolasit ammattitaidolla vaihdettuna, myös kiveniskukorjaukset. Olemme vakuutusyhtiöiden sertifioima autolasiliike. Enemmän tietoa tuulilasipalveluista löydät täältä.

Vikakoodien luku onnistuu yleisimmistä automalleista, joissa on obdII-järjestelmä. Kun ”Checkengine”-valo syttyy mittaristoon, vikakoodi on tallentunut auton vikamuistiin. Näin saadaan tieto siitä, missä järjestelmässä on vikaa ja samalla apuja siihen, mitä autosta tulisi korjata.

Tämän vikamuistin lukemiseen tarvitaan erikoistyökaluja, jotka keskustelevat auton oman tietokoneen kanssa. Käytössämme on mm. Bosch KTS- ja VCDS- sekä Hella HGS- vikakoodien lukulaitteet.

Meiltä moottoriöljyn vaihto ja suodattimen vaihto. Vaihdamme myös automaattivaihteiston öljyt huuhtelulaitteella vaihdettuna.

Sähköauton kallein komponentti on epäilemättä korkeajänniteakku. Siksi on ymmärrettävää, että sen kunto ja kestävyys ovat merkittävä huolenaihe sen omistajille. Jos akun takuu on umpeutunut, on tärkeää ymmärtää, mitä odottaa akun toiminnalta. Onneksi luotettavia menetelmiä akun terveyden arviointiin on saatavilla. Tässä kohtaa AVILOO:n Flash- ja Premium-testit tulevat kuvaan. Tarjoamme näitä testejä tuodaksemme sinulle mielenrauhaa akun terveyden suhteen. Testimme tarjoavat kattavan ymmärryksen akun jäljellä olevasta kapasiteetista, yleisestä terveydentilasta sekä kyvystä tarjota optimaalista suorituskykyä. Älä anna akun terveyteen liittyvän epävarmuuden vaikuttaa sähköautoilukokemukseesi. Ota yhteyttä meihin tänään saadaksesi lisätietoa AVILOO-akkutesteistämme. Autamme sinua luottamaan sähköautosi akkuun!